Odette Lunettes goes international X Ozwald Boateng

Jamie Foxx, Naomi Campbell en Idris Elba zien brillenmerk Eline De Munck op de catwalk

07/05/2019

Op zondag 5 mei 2019 vond de fashion show van de Britse modeontwerper Ozwald Boateng plaats in New York. De modeontwerper, bekend om zijn tailor made suits, stelde in het exclusieve Apollo theater in New York zijn nieuwste creaties voor. Daarbij koos hij voor Odette Lunettes, het Belgische brillenmerk van Eline De Munck, als accessoire: de modellen liepen de fashion show met een Odette Lunettes op hun neus.

Eline De Munck: “Te zot voor woorden. Ik heb de mail die ik van Ozwald Boateng heb gekregen dat hij onze brillen wou gebruiken voor zijn fashion show in New York toch een paar keer moeten herlezen om er zeker van te zijn (lacht). Heel fijn om zo’n mooi compliment te krijgen van zo’n gerenommeerde designer.”

JAMIE FOXX, NAOMI CAMPBELL, IDRIS ELBA EN NOG MEER BEKENDE GEZICHTEN BIJ DE MODESHOW

Ozwald Boateng kreeg Odette Lunettes in het vizier omdat hij had opgemerkt dat de Britse zangeres Dua Lipa een Odette Lunettes draagt. Tijdens de fashion show liepen 60 modellen – influencers, acteurs, actrices, bekende sporters – op de catwalk. Enkele bekende gezichten zoals Naomi Campbell, Jessie Williams, Jamie Foxx en zelfs de Britse acteur en regisseur Idris Elba woonden de show bij.

Jamie Foxx en Michael K Williams vonden de brillen zelfs zo leuk dat ze zelf een exemplaar op hun snoet zetten en dit prompt op hun social media postten.

OZWALD BOATENG: ONTWERPER VOOR OA JAMIE FOXX, WILL SMITH EN MICK JAGGER

Ozwald Boateng, gekend om zijn klassieke en op maat gemaakte Britse kleding, geldt als één van de meest succesvolle ontwerpers van mannenmode van de afgelopen jaren. De internationale doorbraak van de Britse ontwerper van Ghanese afkomst kwam in 2005 toen hij ontwerper werd voor Givenchy en hij de acteur Jamie Foxx kleedde voor de Oscars.

Niet alleen heeft hij nu zijn winkel op Savile Row, dé bekendste straat voor maatwinkels, hij maakte ook al kleding voor bekende sterren. Naast Jamie Foxx droegen Mick Jagger, Will Smith, John Boyega en Benjamin Clementine al een kostuum van hem. Boateng maakte voor Idris Elba zelfs zijn trouwkostuum. Hij ontwierp ook kostuums voor films zoals Hannibal,

Sex and the City, The Matrix, Rush Hour 3, Oceans 13 … Naast ontwerpen heeft hij ook zelf films geregisseerd. Zo maakte hij een animatie in manga stijl.

EEN ACCESSOIRE DIE IEDEREEN ZOU MOETEN HEBBEN

De modellen die meeliepen tijdens de modeshow gaven ook hun mening over het dragen van een zonnebril. Zo zei Diandra Forrest dat zonnebrillen een statement zijn en dat “iedereen er een zou moeten hebben”. Ook model Shaterrica Hyder vindt dat zonnebrillen erg belangrijk zijn om je look af te maken: “Accessoires zijn de sleutels tot succes”.

De brillen van Odette Lunettes worden ook meegenomen in de campagne en de lookbooks van de collectie van Ozwald Boateng.

More stories

Loading overview...

Stay up to date